štvrtok 21. júna 2012

Balkón, malý raj na Zemi...

A tak dnes letným slnovratom začalo "naozaj" leto... Včera som takmer pol dňa strávila s Dadkou na terase, takže obdivne vzhliadam ku každej duši, ktorá dokáže so svojho malého či väčšieho balkóna vyčarovať oázu snov.

Dadka je jedna z nich.

Pod markízou, zaliate teplým oranžovým svetlom, sa rozprestiera (na pár metroch štvorcových) čarovné miesto pokoja a oddychu plné kvetov všetkých vôní, farieb a veľkostí. Je len na Vás či si kávičku, osviežujúcu vodu s citrónom, či zmrzlinku vychutnáte z bieleho prúteného kresla pri stolíku v oklopení voňajúcej ruže a muškátikov, alebo si spravíte pohodlie na kovanej zdobenej lavičke v záplave vankúšov s nohami jednoducho vyloženými na zábradlí... :-) Pod stolíkom sa práve naťahuje terakotová mačka, búdky pre vtáčikov čakajú na svojich prvých návštevníkov, lampášiky sú pripravené s poslednými lúčmi slnka prevzať jeho blikotavú nádheru a dotvoriť večerné sedenie príjemným tlmeným svetkom sviečok... V zelenkavej skrinke na okne sa za dvierkami z pletiva skrýva vždy pripravená cukornička, nápadne sa podobajúca na jabĺčko. Keď zavriem oči, ešte cítim na nohách teplo sálajúce na sklonku dňa z terakotových dlaždíc...
Moja Dadka, to je jednoducho čarovná osôbka, pretože pod jej rukami vznikol kúsok nádherného sveta a domova, kde každý naberie stratenú energiu a dokáže sa odpútať od šedosti všedných pracovných dní. Moja Dadka, spriaznená duša, kamarátka, bútľavá vŕba, sestra z neba a moje druhé ja, má jedinečný dar obklopiť ľudí svojím pozitívnym pohľadom na svet a svojím svetlom a láskou dokáže zmeniť na nádherné aj to, o čom by ste si to nikdy ani len nepomysleli.

A tak, práve kvôli takýmto miestam v našich domčekoch a bytíkoch, a ľuďom, ktorí ich dokážu vytvoriť a zanechať v nich kúsok seba, chcem dnešný príspevok venovať čarovným balkónom. :-) Máte aj vy taký balkónik? Tu sú niektoré, ktoré som našla na internete a pri ktorých mi poskočilo srdiečko. Možno potešia aj Vás. :-)



















Skvelý nápad na pestovanie byliniek! Musela som sa podeliť!






Okienko do snov...


Krásne leto!

K.

23 komentárov:

  1. Juuuj Katuš, tak som sa pokochala takto na noc krásnymi fotkami, normálne mi to zlepšilo náladu:-) ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  2. :-) To sa strašne teším moja, aspoň to stálo za to. ♥♥♥

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nádherná inspirace musím si vzít příklad:-)Michaela

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Souhlasím s Míšou,nádherná inspirace!Moc krásné fotky!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. HEZKÉ KOUKÁNÍ.
    PĚKNÉ LÉTO PŘEJI.
    BOHDA

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ďakujeme kočky. Aj my želáme krásny zvyšok leta. :-)

    OdpovedaťOdstrániť