pondelok 23. januára 2012

Tak sa aj ja učím háčkovať :-)

Keďže tu všetky žienky domáce sú úžasne šikovné a mne sa zdá, že ľavou zadnou zvládajú všetky druhy domácich prác- štrikovanie, vyšívanie, háčkovanie, dala som sa na to aj ja. Túžila som po malinkých muffinikoch, ktoré by som len tak mohla mať vyložené na stole pri čajníku ako dekoráciu, s Dadkou sme nakúpili bavlnky a dala som sa do šúdia a praktických cvičení. :-) A tu sú moje prvé výtvory. Veľmi sa nesmejte prosím, cení sa aj snaha. :-)





utorok 17. januára 2012

"Čítaníčko" pri kávičke

Keďže mám v poslednom čase strašnú túžbu ráno sa zobudiť do slnešného dňa, výsť von bez kabáta, čiapky a šálu a zavoňať jar, zobúdza sa vo mne tvorivosť a neviem oddychovať. Tak sa snažím aspoň niečo štrikovať, háčkovať, šiť, stále niečo upratujem, prenášam, periem a môj muž je už zo mňa na prášky. :-) Ešte že mám moju super spriaznenú dušičku Dadku, ktorá so mnou zdieľa tento predčasný "jarný ošiaľ" a aj ona stále niečo dekoruje a vymýšľa, takže sa v tomto vieme pekne dopĺňať. Minulý týždeň som už tú zimu psychicky nezniesla a objednala som si z Talianska aspoň nejaké kreatívne časopisy, ktoré si teraz stále prezerám, pri ktorých vzdychám od úžasu, plánujem a uvažujem čo kreatívne najbližšie vytvorím.


Pokúsila som sa Vám odfotiť aspoň niektoré z obrázkov z týchto časopisov, no ich kvalita bohužiaľ nezodpovedá mojej predstave o želanom výsledku. Čo už, veď vy to určite pochopíte. :-) Hlavne, že úmysel bol dobrý, no nie? Ako prvé vkladám ešte vianočné číslo, našla som v ňom úžasný adventný kalendárik z plátna, netradičný "kvietkový" vianočný stromček a rovnako kreatívny vianočný venček na zavesenie.




Druhé je klasické zimné číslo (december 2011- február 2012), kde sa nachádzajú milé nápadíky na výrobu doplnkov vo vintage štýle, háčkované a šité čiapočky na čajníky, jedinečné a teplučké papučky a mnoho mnoho iného. :-)





A ako posledné pridávam dve čísla "Casa di Sogno". Tieto som si objednala pre potešenie ducha...





 

 



 
Ako vidím, za oknom práve husto sneží, takže môj jarný sen sa zas odsúva. Čo už... Aspoň môžem po práci tvoriť zakudlená do deky pri horúcom čajíku alebo kávičke. :-)

utorok 10. januára 2012

Kúpelňa, kúpelnička...

Nakoľko ma už z tejto zimy žerú mrle a vonku by už mohlo zasvietit teplejšie slniečko a prežiariť svet naokolo, v zmysle najväčšej nudy som si vymyslela, že asi zreparujem našu mini kúpelňu... V našom bytíku bola kúpelňa prerobená už keď sme ho kupovali, takže to bola miestnosť, ktorá ostala bez väčších zmien. Problém je, že farebne nespĺňa moje sny, pretože je skôr moderná ako vintage. A tak som prevŕtala internet a našla som si niekoľko inšpirácií. Najbližšia tomu, čo by sa mi páčilo je modro-biela kombinácia, takže takmer všetky kúpelničky sú v týchto farbách. Všetky sú úžasné presvetlené, čo sa o tej našej panelákovej bohužiaľ povedať nedá, ale snívať môžem, však? :-)


 

 










nedeľa 1. januára 2012

Novoročný vinšík


Som novoročné prasiatko a prinášam Vám do roka 2012 novoročný vinšík:

Nech sa starosť všetka zruší
nech zavládne pokoj v duši.
Čo bolelo, nech sa zhojí,
čo tešilo nech sa zdvojí.
Aby boli v tomto roku
iba slzy šťastia v oku.

 
A nech je Vás v roku 2012 doma radšej o dvoch viac, ako o jedného menej!!!

Vaše Anjelikovo 
(Vaša Dadka a Katka)